Zes vragen aan – Christl

We stelden zes vragen aan Christl over haar interieur en passie voor brocante. We gingen bij haar in België op bezoek.

 

  1. Wil je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Christl en ik woon in België. Ik heb een dochter van 34 jaar, Nathalie, en een schat van een kleinzoon, de tweejarige Jules. Hij is mijn grote liefde, daar leef ik voor. Maar ook voor brocante en mijn hondje Fieke. Ik heb weinig andere hobby’s behalve poetsen, daar ben ik verslaafd aan. Verder ga ik geregeld naar rommelmarktjes op zoek naar brocante en bezoek ik de prachtige fairs in Nederland. In Frankrijk ga ik samen met Frida Pauwels op schattenjacht.

 

 

2. Hoe ben je met brocante in aanraking gekomen?

In 2013 startte ik met een groep op Facebook genaamd Brocante ’t Gelaag. Rond die tijd begon ik met het verzamelen van brocante, toen nog alleen met items die ik op rommelmarktjes vond. Daar heb ik inmiddels niets meer van. Dat komt doordat ik Frida twee jaar geleden leerde kennen. Toen kreeg ik echt de smaak te pakken. Van huis uit wist ik ook wel wat van antiek; mijn moeder was er ook aan verslaafd. En zo belandde ik dus in de brocante. Nog steeds ontdek ik mooiere en leukere spullen. Brocante zoeken en vinden stopt nooit, vrees ik!

 

 

3. Wat zijn je favoriete brocante items?

Ik houd van mijn Stockmanpaspoppen, maar vind mijn glazen stolpen gedecoreerd met prachtige items ook erg mooi. Ik verzamel kinderschoentjes en fotolijstjes met strikjes en ik ben gek op oude stoffen dozen. Onlangs kocht ik er weer een. Maar één echte voorliefde voor iets in mijn huis heb ik niet. Wat ik niet meer mooi vind, gaat eruit en wordt vervangen door wat anders. Mijn passie voor brocante komt in elke ruimte in huis terug, van de keuken, woonkamer en slaapkamer tot het kleinste kamertje.

 

 

4. Waar haal je je brocante inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik bijna overal vandaan: uit boeken over brocante, tijdschriften, op fairs, maar ook uit het interieur van Frida. En mijn eigen smaak natuurlijk, want dat is toch belangrijk. Je moet je thuis prettig voelen. Ik ben een huismus en geniet enorm van mijn interieur en ik schaf aan wat ik écht graag zie.

 

 

5. Wat zou je nog willen veranderen aan jouw brocante interieur?

Ik verander eigenlijk constant. Wat ik zeker nog wil veranderen, is de schouw in de woonkamer. Die vind ik zo lelijk en past absoluut niet bij mijn brocante-inrichting. Mocht ik ooit de lotto eens winnen, dan verhuis ik naar een oude hoeve of kasteeltje. Ik denk dat dat een droom blijft, maar ik ben gelukkig met wat ik heb.

 

 

6. Staat er qua brocante nog iets op je verlanglijstje?

Een prachtige Santos, maar ik heb de tijd en wil dan ook dat deze volledig naar mijn zin is. Een mooie grote girandole staat ook nog op mijn lijstje. Je weet nooit wat op je pad komt en waar je voor valt binnen enkele maanden of jaren. Een mooie bedhemel in bois doree staat ook nog op de planning. We zien wel, wat komt dat komt.

 

 

Fotografie: Colinda Borst-van Loon / Enjoy Brocante