Binnenkijken – Liefde voor mannequins

Twaalf jaar geleden kocht ze haar eerste. Inmiddels zijn ze de paspoppen van Michella niet meer op twee handen te tellen. Ook hebben ze allemaal een mooie jurk of corset. “Een mooie mannequin is net zo bijzonder als een mooi meubelstuk.”

Vanaf 2001 woont Michella (51) samen met haar man Wien (55) in hun twee-onder-een-kap woning in het plaatsje Echt in de provincie Limburg. Hun zoon woont niet meer thuis. Samen hebben ze een bedrijf in betonboren en zaagtechnieken: Wien doet al het werk buitenshuis en Michella handelt het administratieve gedeelte af. Ook hebben ze vier Engelse staffords. “Dit ras heeft een slechte naam, maar de onze zijn echte knuffelhonden. Het liefst zouden ze iedere avond bij ons op schoot op de bank liggen.”

“Ik heb oude spullen altijd al mooi gevonden en zeker wanneer er een mooi verhaal bij hoorde.” Voorheen bewaarde Michella haar brocante spullen boven, omdat iedereen zich altijd maar afvroeg wat ze met deze ‘oude rommel’ moest. “Totdat Wien ook op zoek ging naar brocante. We vonden dat het helemaal niets uitmaakt wat anderen van onze inrichting vinden. Sindsdien is ons huis één en al brocante!”

Michella heeft een zwak voor paspoppen. Eind 2016 zijn we bij langs geweest om haar interieur vast te leggen. Toen had ze al maar liefst zeventwintig paspoppen. Ik vermoed dat het er nu nog wel eens meer kunnen zijn.
Oude paspoppen zijn er in verschillende soorten en maten. Vele zijn goed bewaard gebleven. Ze zijn nog best goed verkrijgbaar.

 

Fotografie: Colinda Borst-van Loon / Enjoy Brocante Magazine