Binnenkijken – In een Belgische hoeve

Op een zonovergoten zondag in mei ben ik onderweg naar België om daar het mooie huis van Michelle en Joris te fotograferen. De weg naar hun boerderijtje is al idyllisch en eenmaal aangekomen kan ik alleen maar beamen dat dit echt een droomplek is. Zodra ik op het erf ben, word ik meteen begroet door hond Belle die mij, naar wat bleek, de hele dag zal achtervolgen omdat ze ook zo graag op de foto wil.

Het huis bevat enorm veel oude elementen en is zowaar een doolhof van sluip en kruip doorgangetjes. Overal in huis liggen nog de oorspronkelijke oude gebakken vloertegels. “Ook het balkenplafond in het zicht geeft ons huis echt enorm veel sfeer” zegt Michelle.

 

Michelle en haar man zijn al jaren verliefd op de brocante interieur stijl en hebben dan ook al zo’n 30 jaar hun huis ingericht met antiek en brocante. Het zit wel een beetje in de familie want een van de broers van Joris heeft een brocante winkel gehad in Antwerpen. Ook de ouders en de andere broers en zussen hebben allemaal een voorliefde voor oude en geleefde spullen.

 

“Ik houd persoonlijk erg van het verweerde, dat iets al duidelijk een heel leven achter zich heeft.”

 

Fotografie: Colinda Borst-van Loon / Enjoy Brocante magazine