Binnenkijken – Antiek, brocante en industrieel

We nemen je mee naar het kleine dorpje Asperen aan de rivier de Linge. Hier staat het oude, statige herenhuis vol met authentieke elementen uit 1937 van Corine en haar man. Het huis heeft een prachtig uitzicht op een park met vijver, en om het nog romantischer te maken staat daar een voormalig kasteeltje. Zoals je zult begrijpen, wonen ze hier al 23 jaar met veel plezier.

‘Ik vind het belangrijk dat een huis is ingericht naar je eigen smaak, waarbij je natuurlijk ook rekening moet houden met de smaak van je partner. Elk interieur is namelijk een mix van twee persoonlijkheden en die moeten bij elkaar worden gebracht. Althans, dat geldt in ons geval! Zo houd ik bijvoorbeeld wat meer van afgebladderd en mijn man juist van wat netter. Bij ons zie je dan ook een mix van beide, zo gecombineerd dat het voor ons allebei goed voelt. Je kunt natuurlijk ook spullen kopen die op dat moment in de mode zijn, maar doe dat niet te vaak, want over een paar maanden is het misschien uit de mode en wil je je interieur weer veranderen.’

De tuinkamer is later aangebouwd, maar wel in dezelfde stijl als de rest van de woning. Hierdoor merk je niet dat deze ruimte er oorspronkelijk niet was. De inrichting is stoer. Corine combineert nieuwe leren stoelen met een oude werkbank. Hierop heeft ze verschillende ‘onderhoudsvriendelijke’ planten staan, zoals cactussen.

In de vitrinekast en op de paspoppen hangen allerlei gespen en andere metalen voorwerpen. Dit zijn bodemvondsten van een van Corines zoons in de tijd dat hij jong was.

De keuken is recentelijk verbouwd. Daardoor is hij groter geworden en paste er een kookeiland in. Tegen de andere wand zijn grote kasten geplaatst in dezelfde stijl voor de keukenapparatuur en als bergruimte. Corine en haar man kozen bij Tinello Keuken & Interieur in Kaatsheuvel voor strakke houtenfrontjes met een kunststof betonlook aanrechtblad. Om de keuken net iets extra’s te geven zijn de zijkanten afgewerkt met koper. ‘Je moet ervan houden, want het gaat oxideren en krijgt daardoor verschillende tinten. Maar wij vinden het erg mooi.’ Boven het aanrecht hangen vijf lampen die Corine al enkele jaren in haar bezit had. Ze kon er echter geen geschikt plekje voor vinden, totdat ze de keuken hadden verbouwd en bedachten dat ze misschien wel heel mooi waren boven het kookeiland.

Fotografie | Colinda Borst-van Loon